Weworkz

Tips om na je studie een baan te vinden

Eindelijk! Je bent afgestudeerd, maar nu komt het volgende avontuur: Jouw eerste fulltimebaan! Maar hoe vind je een baan na je studie? Waar moet je in vredesnaam beginnen? We hebben wat tips voor je op een rij gezetzodat jij binnen no time na je studie aan het werk bent en lekker gas kunt geven.

1. Begin met je cv en een goede sollicitatiebrief

Het nieuwe avontuur moet je natuurlijk ook gelijk goed voorbereid beginnen. Zorg dus voor een up-to-date CV en een goede sollicitatiebrief (die natuurlijk is afgestemd op de job). Met een goed CV en een sterke brief heb jij veel meer kans om er daadwerkelijk uitgepikt te worden. Zet in je CV al je relevante werkervaring.

2. Af en toe zoeken is niet echt zoeken

Als je dagelijks een uurtje besteedt aan zoeken op vacaturesites, kom je er niet. Houd in je achterhoofd dat zo lang je nog geen werk hebt, je belangrijkste taak werk zoeken is. Dus niet series kijken, met vrienden in de kroeg hangen of uitslapen. Het is allemaal super nice, maar ga eens flink aan de slag, en houd het niet bij online sollicitaties. Zoek contact met mensen uit je netwerk, bel meerdere bedrijven en verstuur open sollicitaties.

WEWORKZ PRO-TIP: bel na een afwijzing even met de desbetreffende persoon om te vragen waarom je niet bent uitgenodigd voor een gesprek en vraag om tips. Hier leer je alleen maar van!

3. Doe werkervaring op

Werkervaring is extreem belangrijk! Niet alleen voor jou ontwikkeling, maar ook voor die job die je erg graag wilt. Als je vaak te horen krijgt dat je te weinig werkervaring hebt, ga dan iets doen. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of traineeship.

4. Zorg dat iedereen weet dat je op zoek bent naar een baan

Dan hebben we het niet alleen over je ouders en je matties. Het is altijd handig dat zoveel mogelijk mensen in je omgeving weten dat je beschikbaar bent, dus gebruik die connecties! Er zijn een aantal manieren om dit te doen: je kunt je CV plaatsen op vacaturesites, zodat jij benaderd kunt worden en natuurlijk op LinkedIn! Zo zorg jij dat jij ook zichtbaar bent.

5. Kijk ook naar traineeships

Een perfecte manier om meer werkervaring op te doen na je studie, is het doen van een traineeship. In een traineeship ben je wel aan het werk, maar krijg je ook de nodige begeleiding waardoor je tegelijkertijd heel veel kennis en vaardigheden opdoet.

6. Uitzendbureaus

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als afgestudeerde mbo’er, hbo’er of wo’er. Toch is het een goed idee om je in te schrijven. Als er vacatures voorbijkomen in jouw vakgebied, dan ben je meteen op de hoogte. De vaak tijdelijke banen bieden je wel de kans om ervaring op te doen en je netwerk uit te breiden. En mocht het bedrijf nou erg enthousiast over jou zijn, wie weet wat er dan nog meer voor je in zit.

Wil je nou weten of wij nog leuke vacatures hebben voor jou kijk dan even op onze vacaturepagina of neem contact met ons op.

Wij doen het anderz

Weworkz

Windmolen 3
4751VM
Oud-Gastel

Certificaten

© 2024 – Weworkz | Algemene Voorwaarden | Cookiebeleid

Website in samenwerking met J-Concept

Vacature filters

Vacature filters

Product Order

Product Order

Talen

Talen
  • Nederlands
Weworkz
Vertalen naar:
Weworkz

Windmolen 3
4751VM
Oud-Gastel

T: 0165 201 226
E: info@weworkz.nl