Wanneer weet je of het tijd is voor een nieuwe baan?

Wanneer weet je of het tijd is voor een nieuwe baan?

Denken aan jouw carrière is absoluut niet verkeerd. Het is geen gemakkelijke keuze om te bepalen dat je vertrekt, maar juist de overstap kan je veel stress besparen. Als je twijfelt over je huidige functie, zegt je hart vaak iets anders dan je hoofd. Bijvoorbeeld omdat je vertrouwde plek zo comfortabel is of omdat je trouw wilt zijn aan je werkgever.

1. Een saaie job

Vroeg of laat krijgt bijna iedereen ermee te maken: verveling. En verveling is het meest duidelijke teken dat het tijd is voor een nieuwe baan. Een gebrek aan interesse en uitdaging leiden vaak tot slechte prestaties, waardoor de relatie met je leidinggevende kan verslechteren.

WEWORKZ PRO-TIP: Wij hebben geen saaie jobs ;), we zoeken voor iedereen de perfecte job. Het enigste wat je hoeft te doen is contact opnemen en we gaan kijken wat we voor je kunnen doen!

2. Je leert niks meer

Voor 73% van de mensen is het loonstrookje de belangrijkste motivatie om ’s ochtends uit bed te komen om naar het werk te gaan, blijkt uit onderzoek. Als je een carrière wilt maken zul je in het begin toch even verder moeten kijken dan alleen saaf. Tuurlijk moet je betaald worden, maar leren is ook belangrijk.

3. De sfeer is fantastisch, maar niet heus

Werk je in een omgeving die past bij jouw waarden en normen, dan is de kans groter dat je lekker op je plek zit. Is deze match niet aanwezig dan ga je vaak niet met plezier naar je werk. Mocht je beslissen om een nieuwe werkgever te zoeken, doe dan vooraf research op de bedrijfswebsite en de social media kanalen. Dit geeft je vaak al een goed beeld van de bedrijfscultuur.

4. Iedereen merkt het aan je

Je pa, je ma, matties en alle andere om je heen merken iets. Het leven is kort, en werk kan ook echt ontzettend leuk zijn. Dus gun jezelf hoogtepunten in plaats van dieptepunten, en zoek naar de juiste jobs die jou energie en naar wat je wel leuk vindt. De arbeidsmarkt trekt op dit moment enorm aan, dus er is echt wel iets te vinden.

Bij ons ben je aan het juiste adres

Zoek jij nog een job die helemaal bij jou past en waarbij je ook nog aan jouw carrière bouwt? Of wil je weten of wij nog leuke vacatures hebben voor jou kijk dan even op onze vacaturepagina en neem contact met ons op.