Waarom werken leuker is dan studeren

Waarom werken leuker is dan studeren

Lekker feesten met je matties, genieten van je stufi, maar ook ouchhh die deadlines…. Studeren heeft soms zijn voordeel en zijn nadeel, hetzelfde geld voor werken. Wij gaan jou vertellen waarom werken leuker is dan studeren.

1. Geld

Het grootste voordeel van een werken is toch wel het salaris dat elke maand lekker op je rekening wordt gestort. Niet meer wachten op de stufi, geen schulden maken bij DUO of geld vragen bij paps en mams. Als starter verdien je gewoon lekker je eigen centjes waarvan je eindelijk die hebbedingetjes kunt kopen of in de zomer een verre reis kunt maken.

2. Echt weekend

Echt weekend? Als student heb je nog weleens die irritante schoolopdrachten die je echt moet maken voor maandag. Als je werkt is het in het weekend ook echt weekend. Je hoeft geen papers te schrijven of tentamens voor te bereiden, waardoor je maximaal kunt genieten van de vrije tijd die je hebt.

3. Collega’s

Natuurlijk kan samen studeren erg gezellig zijn. Een biertje hier en een bacootje daar. Maar over het algemeen is het leven van een hard studerende student nogal eenzaam. Je moet namelijk toch echt zelf al die opdrachten maken en die taaie leerstof doornemen. Als werkende heb je het daarom beter bekeken, want met een beetje geluk krijg je er een hele groep leuke collega’s bij waar je niet alleen dagelijks gezellig mee samenwerkt, maar op vrijdagmiddag ook een lekkere foute vrijmibo in de kroeg houdt.

4. Spek en bonen

Tijdens je studie leer je alles uit boeken en pas je het toe voor fictieve opdrachten. Prima als je het nog moet leren, maar het geeft meer voldoening als je ‘voor het echie’ werkt. Wanneer je aan het werk gaat kun je eindelijk alle kennis in de praktijk toepassen en niet alleen voor een stomme studieopdracht waar naast je docent echt helemaal niemand meer naar kijkt.

5. Extraatjes

Als student hoef je met de feestdagen absoluut geen kerstpakket van school te verwachten en ook borrels waar je gratis mag drinken zijn zeldzaam. Dan heb je het als werkende vaak toch beter. Kijk maar naar die (soms uit de hand gelopen) bedrijfsuitjes, bonussen en cadeautjes onder het mom van relatiegeschenken.

Wil je nou weten of wij nog leuke vacatures hebben voor jou kijk dan even op onze vacaturepagina of neem contact met ons op.