Hulp bij solliciteren: zo stap jij over de drempel om te solliciteren op een nieuwe baan

Hulp bij solliciteren: zo stap jij over de drempel om te solliciteren op een nieuwe baan

Vind jij het ook zo spannend? Solliciteren op een nieuwe baan? Wij van WeWorkz helpen je graag om de solliciteerdrempel over te stappen. Zodat je met een veilig gevoel en een gerust hart de sollicitatieprocedure in kunt gaan.

Want geloof het of niet: solliciteren kan ook heel erg leuk (en leerzaam) zijn.

1. Maak je motivatieredenen concreet

Schrijf voor jezelf alle redenen op waarom je graag een nieuwe baan wilt hebben. Deze gedachte komt namelijk niet zomaar opzetten. Misschien ben je op zoek naar meer uitdaging. Of wil je graag doorgroeien, maar is die mogelijkheid er nu niet. Of misschien is het gewoon tijd voor iets nieuws. Schrijf in ieder geval alle redenen op waarom jij deze stap wilt zetten. Zo kun je jezelf er telkens aan herinneren en vergroot je jouw motivatie om te gaan voor jouw droombaan.

2. Vergroot je groeikansen

Als je al lange tijd in dezelfde functie op hetzelfde kantoor met dezelfde mensen werkt, is de kans klein dat je nog veel nieuwe dingen gaat leren. En daarmee kunt groeien als persoon. Je maakt de groeikans voor jezelf het grootste in nieuwe situaties met een nieuwe werkcultuur en nieuwe mensen. Je kunt hier namelijk ontzettend veel van leren. Zoek de uitdaging op!

3. Stap uit je comfortzone

Dit klinkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Want deze stap is en blijft spannend. Wat als de baan toch niet zo is als je had verwacht? Of als je huidige baan misschien toch leuker is en je spijt krijgt? Of wat als je gaat solliciteren, maar wordt afgewezen? Als je het niet probeert, kom je er ook nooit achter. Je kunt wel honderden scenario’s bedenken, maar alleen door het te doen weet je het zeker. Dus stap uit je comfortzone en ga voor je droombaan!