Hoe laat jij een goede indruk achter op je sollicitatiegesprek?

Hoe laat jij een goede indruk achter op je sollicitatiegesprek?

Je hebt eindelijk die ene job gevonden bij Weworkz ;), CV is he-le-maal knallend (Hier vind je tips) en de sollicitatiebrief is geschreven. Je krijgt goed nieuws, je mag op gesprek komen. Natuurlijk wil je een goede indruk achterlaten, daarom hebben wij voor jou wat tips op een rijtje gezet.

1. De voorbereiding is de sleutel!

Neem de vacature van te voren nog even goed door en verdiep je in het bedrijf. Naar wat zijn ze precies op zoek, wat is er allemaal vereist en om wat voor werkzaamheden gaat het? Ook zal je gevraagd worden of jij nog vragen hebt. Zorg dat die alvast in je hoofd zitten, want daarmee toon je interesse in het bedrijf en de functie.

2. Kom op tijd

Misschien is dit wel de belangrijkste. Niets is vervelender dan een sollicitant die te laat komt. Dit geeft je gelijk wat minpunten.

3. ‘Wat weet je al over ons bedrijf?’

Deze vraag kan zomaar komen, het zou dan wel zo mooi zijn als je een paar leuke feitjes over het bedrijf zou kunnen vertellen. En waarom spreekt dit bedrijf jou aan? Op Google en LinkedIn kan je genoeg vinden, dus check het even!

4. Strak in pak

De eerste indruk is het belangrijkste zeggen ze wel eens, dus zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet. Kies natuurlijk wel een outfit waarin jij je echt 100% jezelf voelt.

5. Toon wat interesse!

Zoals er net al stond, heb jij nog wat vragen? Durf gewoon te vragen. Hoe gaan je werkzaamheden er daadwerkelijk uitzien? Welke verantwoordelijkheden kan je verwachten met de functie? Je wilt toch niet een vragenvuur alleen richting jou, maak het een daadwerkelijk gesprek.

Bij ons ben je aan het juiste adres

Zoek jij nog een job die helemaal bij jou past en waarbij je ook nog aan jouw carrière bouwt? Of wil je weten of wij nog leuke vacatures hebben voor jou kijk dan even op onze vacaturepagina en neem contact met ons op.