Geen reacties op mijn vacatures… Wat nu?

Geen reacties op mijn vacatures… Wat nu?

Eindelijk de vacatureteksten af. Functieomschrijvingen aangepast en zelfs een paar nieuwe wervingsstrategieën uitgeprobeerd. Je knalt ze op de website. Laat de sollicitaties maar komen, maar de mailbox blijft leeg. Misschien vraag je je nu af wat heb ik fout gedaan, wat kan ik nog meer doen om mijn kansen op sollicitaties te vergroten. In deze blog delen we enkele tips wat je moet doen als je geen reacties op vacatures krijgt.

‘Een marktconform salaris’

Wist je dat vacatures met een salarisindicatie veel meer sollicitanten krijgen dan vacatures die geen salarisindicatie hebben? Het salaris is de belangrijkste factor voor een nieuwe baan in Nederland, ongeveer 50% wisselt van baan vanwege het salaris. Dus geef duidelijk het salaris weer en bijvoorbeeld of het salaris inclusief of exclusief toeslagen is.

Die twijfelaars moet je écht overhalen

Vakantiedagen, reiskosten en opleidingen staan deze opgesomd in de vacaturetekst? Niet? Noteer de belangrijkste punten! Niets mag als vanzelfsprekend worden beschouwd. Juist dit soort arbeidsvoorwaarden kunnen een baan aantrekkelijker maken. Dit kan net datgene zijn om een scepticus te overtuigen om te solliciteren.

Gebruik de soft skills in de vacature

Veel vacatures zijn gebaseerd op hard skills waaraan de ideale kandidaat moet voldoen. Maar is dit realistisch, vaak niet. Maar draai de rollen nu eens om. Welke Soft
Skills heeft een kandidaat (ook) nodig? Hoe leerbaar is hij? Misschien kan de kandidaat de gevraagde vaardigheden wel leren.

Gebruik de toppers van Weworkz

Het gaat niet alleen om het aantal ontvangen sollicitaties, maar ook om het vinden van de perfecte kandidaat! Als je moeite hebt om die te vinden, zijn wij er om jullie te helpen. Neem contact met ons op en wij helpen je graag bij de zoektocht.