Dit zijn de tien leukste bijbaantjes voor studenten

Dit zijn de tien leukste bijbaantjes voor studenten

Ben jij student en op zoek naar een leuke bijbaan, maar weet je niet goed wat je graag wil doen? Of welke bijbaan het beste bij jou (en je studie) past? Wij van WeWorkz hebben de 10 leukste bijbaantjes voor studenten op een rijtje gezet. Zodat jij de perfecte match vindt!

1. Privéchauffeur

Heb je een rijbewijs en vind je het leuk om te rijden in dure auto’s? Dan is dit de perfecte bijbaan voor jou. Je rijdt mensen uit het zakenleven rond als privéchauffeur. Een andere leuke baan is die van ‘hiker’. Dan word je volledig naar jouw beschikbaarheid ingeroosterd om vervolgens leaseauto’s van een leaserijder naar andere leaserijders te rijden. Daarbij doe je voor de wisseling ook een nauwkeurige inspectie van de auto. Zo ben je niet alleen chauffeur maar ook inspecteur.

2. Callcenter medewerker

Vind jij het leuk om mensen te helpen? Dan is werken bij een callcenter wellicht iets voor jou. Tegenwoordig kun je bijna altijd vanuit huis werken. Voordat je van start gaat krijg je vaak een training aangeboden waarin je alles geleerd wordt over wat je kan verwachten. Dit staat ook nog eens goed op je cv.

3. Thuiszorgmedewerker

Werken in de thuiszorg is misschien wel de meeste dankbare bijbaan die je kunt hebben. Helemaal als je hart hebt voor de ouderenzorg. Je helpt namelijk niet alleen je eigen bankrekening, maar ook de maatschappij. De thuiszorg schreeuwt om mensen en kan iedereen gebruiken. En wat niet iedereen weet: werken in de zorg verdient steeds beter. Zeker ‘s avonds en in het weekend wanneer je extra toeslagen ontvangt.

4. Administratief medewerker

Banken, verzekeraars en energiebedrijven betalen goed voor relatief eenvoudig werk zoals het verwerken of controleren van persoonsgegevens. Bij grote verzekeraars zoeken ze bijvoorbeeld regelmatig studenten die de gegevens van verhuisde of nieuwe verzekerden in het systeem verwerken. Bovendien is het vaak mogelijk om thuis te werken.

5. Sales medewerker

Ben jij een makkelijke prater? Kijk dan zeker naar sales functies. Je gaat telefonisch in gesprek met bedrijfseigenaren, financiële directeuren en bijvoorbeeld controllers. Tijdens deze gesprekken breng je de situatie van deze contacten in kaart, stel je vast welke risico’s er bestaan en zet je op subtiele wijze passende oplossingen in de spotlight. Je wordt beoordeeld op de door jou vergaarde informatie en de hoeveelheid door jou opgewarmde contacten. Naarmate je groeit in je kennis en ervaring krijg je meer verantwoordelijkheden toebedeeld. En dus meer geld! Als student kun je een enorme hoeveelheid kennis en werkervaring vergaren met deze bijbaan.

6. Maaltijdbezorger

Wil jij een baan met flexibele werktijden? Dan is bezorgwerk iets voor jou. Deze baan is makkelijk te combineren met een andere baan of met een studie. Op drukke tijden kun je gemakkelijk 20 euro per uur verdienen, omdat je per bestelling betaald krijgt. Heb je interesse? Kijk dan bij grote bedrijven als Deliveroo en Thuisbezorgd.

7. Bijles geven

Heb je een talenknobbel of ben je erg goed in wiskunde? Zoek dan een bijles school of bekijk of er scholieren in je kennissenkring bijles nodig hebben. Tegenwoordig kun je ook steeds vaker bijles geven op de basisschool. Denk aan vakken als begrijpend lezen, rekenen of spelling. Je begeleidt kinderen die een extra steuntje in de rug nodig hebben, zodat ze daarna weer zelfstandig en vol zelfvertrouwen verder kunnen.

8. Logistiek medewerker

Hou je ervan om je handen uit je mouwen te steken? Kies dan magazijnwerk! Denk aan het verzamelen van orders in de grote magazijnen van online shops of het orderpikken van orders in koelcellen of vriezers. Omdat niet iedereen dit zwaardere werk kan uitvoeren, kun je hier aardig mee verdienen.

9. Horecamedewerker

In tijden van corona is het misschien moeilijk om een baan in de horeca te vinden. Maar aan alles komt een einde en zo ook aan corona. In de horeca kun je bovendien aardig wat geld verdienen. Zeker als je de fooien meerekent. Dus ga naar je lokale hotel, restaurant of terras en vraag of ze mensen kunnen gebruiken.

10. Veldwerker

Heb jij zin om lekker op pad te gaan en ben je niet bang om mensen aan te spreken? Dan past veldwerken bij jou. Als veldwerker verzamel je data voor verschillende onderzoeken. Bijvoorbeeld door het afnemen van enquêtes. Je bent van alle markten thuis. Of je nou lekker de straat op gaat om in het zonnetje aan de slag te gaan of ons op kantoor komt helpen met digitale tellingen: alles is mogelijk. De klussen zijn meestal verspreid over het hele land, dus je komt op veel verschillende plekken. Kortom: de ideale bijbaan voor naast je studie.

WeWorkz heeft de leukste bijbaantjes voor studenten

Op zoek naar een bijbaan? Bij ons is er ontzettend veel mogelijk. Wij zoeken de bijbaan die perfect past bij jou en je studie. Hoe specifieker jouw wensen zijn, hoe beter wij ons werk kunnen doen. Wil je bijvoorbeeld in het weekend werken of juist doordeweeks? Hoeveel uur wil je graag werken? Wil je een baan combineren met een andere baan of studie? En hoe belangrijk vind jij doorgroeimogelijkheden? Zorg dat je goed weet wat je wil. Dat is het allerbelangrijkste. Wij zorgen voor de rest!