De pijnlijkste CV Blunders

De pijnlijkste CV Blunders

Een CV is jouw visitekaartje voor een vacature. Wil je een kans maken op uitnodiging of de job, dan zul je een sterk CV moeten maken. Wij hebben een overzicht van de meest voorkomende blunders en gemiste kansen op je cv gemaakt. Sommige zijn makkelijk te voorkomen. Voor andere moet je even je best doen. Je hebt slechts één kans om een goede eerste indruk te maken… Hoe dan ook zul je er profijt van hebben.

1. De meest voorkomende blunder van allemaal!

Personeelsmanagers moeten vaak hele stapels doorwerken. Slordige sollicitanten belanden al snel op de ‘nee helaas’ stapel. Lees dus altijd je cv even door, zodat je zeker weet dat er geen spel- of grammaticafouten in staan. Misschien is de spellingchecker je beste vriend, maar let wel op deze kan niet alle fouten vinden. Je cv hardop voorlezen helpt om fouten te vinden die je anders niet op zou merken. Vraag ook altijd een vriend of familielid om je cv even te checken.

2. Een CV zonder persoonlijkheid

Een CV kan je zien als de papieren versie van jouw persoonlijkheid en ervaring. Het is juist goed om jezelf te onderscheiden van de andere kandidaten. Een onpersoonlijk CV is dan ook echt een dooddoener.

WEWORKZ PRO-TIP: een korte profielschets en een foto op je CV maken dit zakelijke document al een heel stuk persoonlijker.

3. Maak het duidelijk voor iedereen

Jouw CV moet ook duidelijk zien voor iemand buiten jouw industrie. Dus leg uit wie Weworkz is en wat je hier precies hebt gedaan 😉

4. Foute contactgegevens

Onderschat niet hoe belangrijk je contactgegevens zijn. Schattige of gedeelde e-mailadressen zijn echt een no-go op je CV. En het zal je verbazen hoe vaak er typefouten worden gemaakt in telefoonnummer.

5. Gebruik meerdere versies

Als je maar één versie van je cv hebt die je gebruikt om meerdere sollicitaties te doen, is de kans groot dat dit helaas niet werkt. Elke functiebeschrijving is anders, dus je moet je cv elke keer dat je solliciteert opnieuw inrichten. Let daarom goed op welke competenties in de vacature worden genoemd en pas je cv daarop aan.

Heb jij een sterk CV en zoek jij een job die bij jou past?