Hoe maak je een sterk CV?

Hoe maak je een sterk CV?

Je wilt een knallend cv maken? Hier zit je goed! Solliciteren en een cv horen bij elkaar als Bacardi en Cola. Een Modern curriculum vitae is dé manier om jezelf krachtig te presenteren bij potentiële werkgevers. Een goede start is het halve werk, toch? Hieronder volgen een aantal tips om je daarbij te helpen. Dus, waar wacht je nog op?  

1. Creëer overzicht 

Maak gebruik van tussenkopjes, zoals ervaring, studie en competenties. Daarnaast is het belangrijk om de functietitels dikgedrukt te maken. Don’t make it a mess.

2. Maak je cv opvallend, maar houd het zakelijk 

Door een mooie lay-out te gebruiken, springt jouw cv tussen de rest uit. Zorg dat je het niet overdrijft, want het blijft zakelijke correspondentie. 

3. Belangrijkste eerst! 

Zet je werkervaring in chronologische volgorde, je meest recente werkgever bovenaan en zo werk je omlaag. Gebruik niet teveel ruimte voor je personalia, zodat je meer plek hebt voor belangrijkere informatie.

4. Maak een profielschets 

Met een profielschets laat je de werkgever zien wat die van jou kan verwachten. Op pagina 1 kun je ook een omschrijving van je sterke kanten geven. Zorg dat deze aansluiten bij de vacature en gebruik je eigen woorden. Houd de profielschets bij maximaal 3 regels.

WEWORKZ PRO-TIP: Kijk in de vacature voor trefwoorden die bij jou passen. Kies hieruit de belangrijkste en verwerk deze in je profiel.

5. Gebruik een professioneel e-mailadres

Dit heeft natuurlijk niks te maken met je CV, maar het is wel een erg raar zicht als er een fornitepaardenlover@gmail.com e-mailadres staat. Dus zorg ervoor dat je een professioneel e-mailadres hebt.

Wil je nou weten of jij een sterk CV hebt of zoek je nog een leuke job? Kijk dan even op onze vacaturepagina of neem contact met ons op.